25.3.2008

MFK GORAL Stará Ľubovňa porazil Inter Bratislava 1:2

200803161244010.sl_mi_71_1

Informácie o domácom mužstve: Inter Bratislava, a.s.: Majster republiky 1959, 2000, 2001; Víťaz Slovenského pohára 1984, 1988, 1990, 1995, 2000, 2001

Stretnutie začalo vo svižnom tempe, pričom aktivita bola hlavne na kopačkách domáceho družstva. Tlak Interu Bratislava v úvode zápasu však viedol len k optickej prevahe v držaní lopty. Výraznejšie príležitosti si Inter nevypracoval. Naopak už v 11. minúte inkasoval, keď po rýchlom prenesení hry stredom poľa sa k pokusu z hranice šestnástky odhodlal hráč s číslom 15, Marek Andraščík. A urobil veru dobre, že neváhal a pri prvej možnej príležitosti vystrelil na bránu domáceho celku. Po jeho strele pravou nohou totiž brankár domácich Martin Krnáč kapituloval prvý krát. Rýchla akcia hostí s gólovou koncovkou zjavne zobrala domácemu mužstvu vietor z plachiet. Inter sa na domácom trávniku nedokázal dostať do súvislejšieho tlaku a jeho občasné pokusy z rohov šestnástky väčšinou končili mimo bránu Goraľov, alebo v v rukách pozorného gólmana Kobra. Napriek optickej prevahe domáceho Interu však občasnými akciami hrozili Gorali aj naďalej. Rýchle presuny lopty z obrany na hrot útoku s niekoľkými dlhými a presnými prihrávkami boli správnym receptom na bezzubo pôsobiaci prvopolčasový Inter.

Druhý polčas však začal domáci trojnásobný majter ligy lepšie a hneď od úvodného výkopu súpera z východu republiky zatlačil. Obrana hostí si udržiavala svoju celistvosť až do 4. minúty druhého dejstva, kedy z priameho voľného kopu z hranice šestnástky prekonal zle postavený múr a brankára hostí prízemnou strelou domáci Adrian Guľa (č. 8). Po vyrovnaní Inter herne ožil. Podporou intersistickej ofenzívy bola okrem necelých 55O divákov na štadióne aj hamellovská hymna Interu hraná na povzbudenie pri viacerých prerušeniach hry. Snaha interistov však priniesla s výnimkou dvoch striel z blízkosti brány len územnú dominanciu. Rozpätie hry, teda rozdiel v postavení stopéra a hrotového útočníka, obmedzili hosťujúci Gorali na minimum, čo im umožnilo plasticky a dynamicky reagovať na vývoj hry. Vyvrcholením nezlomnej snahy hostí zo Starej Ľubovne bol záver zápasu.

V 84. minúte spracoval loptu na ľavej strane útoku Marián Adam, ktorý po šikovnom manévrovaní prihrával útočiacemu Pavlovi Cicmanovi do plného behu. Útočník Goraľov v plnej rýchlosti urobil kľučku na brankára a z bezprostrednej blízkosti rutinérsky skóroval. Napriek zúfalej snahe domáceho Interu sa stav zápasu do konca nezmenil. Erupciu radosti z víťazstva na súperovom ihrisku doplnilo aj osobné poďakovanie bývalého kapitána staroľubovnianskych futbalistov Rastislava Pavlišina fanúšikom. Môžme s potešením a s radosťou konštatovať, že vlajka ŠK Labda bola rozvinutá pritom, keď Gorali zo Starej Ľubovne v historickom víťazstve pokorili bývalého viacnásobného majstra slovenskej ligy. Pozitívne pocity zo zápasu sú umocnené tým, že sa nám podarilo podporiť futbalistov zo Starej Ľubovne napriek tomu, že sa zápas konal v priebehu Veľkonočných sviatkov, čo značne obmedzilo možnosť širšej podpory ľubovnianskych chlapcov od viacerých členov ŠK Labda. Predvedený výkon ľubovnianskeho tímu nás však napĺňa presvedčením, že naň Gorali dokážu nadviazať v nasledovných, bodovo veľmi dôležitých zápasoch.

Krátky shot zo zápasu si môžte pozrieť TU

Chlapci, ŠK Labda Vám fandí aj naďalej, sme s Vami ! ŠK Labda

V ĎAŠOM ZÁPASE PROTI TREBIŠOVU VÁM DRŽÍME PALCE A VERÍME, ŽE ICH DOKÁŽETE ZDOLAŤ!!!
 
Mesto, Publikované: 25.3.2008 | Zobrazené: 262

Partneri

Partnerské mestá

Nastavenia cookies